Sloep varen op de vecht

Een Grote sloep huren in Almere

Almere houdt van spetters en een grote sloep huren is nog nooit zo makkelijk geweest!

Het vertrekpunt van onze boten in Almere is bij de Kapitein, aan de Boelijn 70 in Almere. De Kapitein is hét startpunt voor veel spetterende watersportactiviteiten in Almere. Je kunt verschillende bootjes huren: sloepen, kano’s, en zeilbootjes. Ook kun je hier tochten boeken met de Lambertus of de Calypso.

Almere; vaarstad nummer 1
Laat je verrassen door het water in Almere. Een rondvaart in de grote sloepen Lambertus en Calypso over de intussen beroemde Blauwe As brengt je door de prachtige natuur en schitterende parken. Via de  verschillende sluizen kom je bij sprookjesachtige eilandjes die je kunt verkennen.

Almere heeft het allemaal!
Hieronder enkele voorbeelden van het huren van een sloep in Almere voor bedrijfsuitjes of een Rondvaart. Het vaste vertrekpunt is de Noorderplassen, maar elders opstappen is ook mogelijk. Vanuit hier kunt je kiezen voor diverse opties voor het varen met een sloep zoals:

(1) Varen over de Noorderplassen direct het natuurgebied in hier kun je genieten van de prachtige omgeving die je echt alleen per boot op deze manier kunt ontdekken.
Natuurlijk is het mogelijk om bij een van de eilanden aan te leggen en het eiland te verkennen (Vaartocht vanaf 2 uur mogelijk).

(2) Over de Noorderplassen door de grachtjes richting het Weerwater. Via de sluis in Beatrix park door het Centrum naar het Weerwater (Vaartocht vanaf 2 uurtjes).

(3) Groot rondje Almere
We varen door de grachtjes via de sluisjes door het Beatrixpark park. Voorbij het centrum en de skyline van Almere varen we langs de Espanade naar het kasteel van Almere.  Via de lange Wetering en de Hoge Vaart gaan we terug naar de Noorderplassen. Hier passeren we Schateiland (vaartocht vanaf 3 uur). Meest gekozen optie!

(4) Groot rondje Almere via Almere Haven
Door de grachten en sluizen richting het Weerwater. Als we geluk hebben zien we de schildpadjes zonnen bij het Utopia eiland, hier komt de Floriade in 2022. Langs het kasteel gaat het naar Almere Haven, hier draaien we om en gaan we over lange Wetering en de Hoge Vaart terug naar de Noorderplassen (vaartocht vanaf 4 uur).

Snelle RIB

ribvolendam

Met de snelle RIB kun je hard varen in bijvoorbeeld. Ons vaargebied met de rib beslaat het Markermeer, IJmeer, Gooimeer, Waddenzee of zelfs de Noordzee.
Alle richtingen zijn mogelijk! We varen op volle snelheid naar het pittoreske Volendam, Monnickendam of Marken, ook Hoorn, Enkhuizen of Lelystad zijn mogelijke bestemmingen! Wil je liever naar Amsterdam? Ook dat kan!
Ten slotte kun je ook denken aan sportievere uitjes naar specifieke duiklocaties, of je kunt wakeboarden en waterskiën.

Website snellerib

Kijk op de Snelle RIB website voor meer informatie: Snellerib.nl

 

Kano huren?

Stil genieten van de beverburchten, ijsvogels spotten, of zo maar rustig roeien tussen de vele eilandjes van de Noorderplassen. Bij De Kapitein kun je kano’s huren. Alleen of met een groep (maximaal 8 personen) ontdek je de prachtige natuur van de Noorderplassen.